15 ani la împins bolovanul

Da, nu doar Badea încearcă să oprească mori de vînt de 15 ani, cu emisiunea lui. Am și eu 15 ani de galere în spate.

Nu pretind că am fi comparabili, nici ca efort depus, nici ca exprimare, nici ca putere de previziune, nici ca stil. Badea e deasupra. Doar că eu sînt voluntar, fără salariu, pe barba și timpul meu.

Nu pot să spun că mi-a pus cineva pistolul în piept, că mă trezeam dimineața chiaun pentru că trebuia să-mi scriu articolul sau să dau replica, nu, puteam să nu fac nimic, să-mi văd de ale mele, relaxat. Ceea ce și făceam, de multe ori. Dar de mult mai multe ori, chiar trăgeam ca disperatul, singur, doar cu mintea și informațiile mele, cer timp și astea pentru a fi adunate, sedimentate, înțelese.

Blogul ăsta are peste 11 ani. Nu e rău. Putea fi mai bun. Am greșit, de destule ori. Le-am și nimerit. M-am înhămat la previziuni și am luat-o peste ochi, cum știam că se va întîmpla, inevitabil. Am luat-o peste ochi și de la așteptările fără așteptare în oameni. În care nu prea cred, dar cred. Ca boul consecvent. Un animal admirabil, cu atît mai simpatic mie cu cît îl disprețuiesc snobii masoni.

Înainte de blog am rînit vreo alți 4 în principal în 3 locuri, 3 forumuri. Întotdeauna pentru nenorocita asta de Românie, naționalist asumată, iar eu naționalist declarat. De cînd cu blogul, iutubizarea și ușurința de a comenta internetic pe oriunde, rînesc din greu cu rahatul agenților ruși, unguri, globaliști. Pentru Basarabia, contra deformărilor istoriei românilor, contra ueismului. Simpatizînd cu un Vadim Tudor, pe care trebuie să-l amintesc, acum cînd nu mai este și se simte absența lui. Și ca să-i oftic pe ofticoși și speriați. Nu m-am băgat în niciun grup, tot ce am crezut, scris, făcut a fost din convingerea mea, din expunerea mea la cîtă informație publică s-a putut, la manipulare, tot publică. Fără cîrdășii, am fost aprope un etalon de subiect de studiu sociologic. Am perceput realitatea, în special politică și economică, cum m-am priceput. Nu cred că am influențat direct, cred însă că am încurcat pe unii care trebuiau și trebuie încurcați și de asta sînt mîndru. Și le voi fute muma-n cur pînă la capăt.

Ce-mi veni?

Îmi veni că le trebuie o palmă peste ochi și o găleată de apă înghețată peste chelie la moftangii ăștia relativ tineri și care se dau, cred și poate chiar sunt naționaliști, dar care se cacă-n talente pe ei crezînd că au timp în față. N-aveți, treziți-vă, puneți osul, sînteți pe front, în batalionul disciplinar. Nu vă mai dați în bărci, decît poate ca să faceți mușchi. Adunați-vă cu riscurile de rigoare. Lăsați naibii trecutul, fără să uitați sau să nu înțelegeți istoria, dar ca istorie, nu ca înjurătură de mamă pe care bunicul a aruncat-o bunicului și nu poți tu trece peste ofensă acum.

Vă înfulecă securiștii? Convertiți-i voi pe ei! Nu aveți cum să nu vă frecați de ei la un moment dat, de asta există, e rolul lor, nu le puteți reproșa meseria. Așa că faceți politică la vedere, spuneți verde ce credeți și ce vreți să faceți, lămuriți-vă vouă cum stau lucrurile și nu are cine să vă pună piedică după aia. Iar dacă meritați un glonț, hei, onoare patriei!

Mișcați-vă cururile la treabă! Dacă nu vă puteți strînge 10 mai răsăriți, care oricît v-ați ciondăni, ați avut grijă să identificați suficiente în comun ca să mergeți împreună, atunci faceți ciocul public mic. La bătaie, pe față, deschis, merg unii cu mentalitate și camaraderie de rugbyști, nu melancolici refulați.

Nu știe nimeni cum va funcționa cenzura, tehnicile se schimbă constant, trebuie doar să fiți siguri că veți fi permanent cenzurați. Asta e, adaptați-vă din mers. Dacă întoarceți o problemă pe toate fețele, găsiți soluția pînă la urmă. Dacă ieșiți din lenea de cafenea fără Capșa.

La galere, mama voastră de puștani !
Vorbim peste 15 ani.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s