La turul gol

Mi-adusei atunci aminte
Că-auzisem înainte,
De o noapte între toate
Urgisită, când, pe coate,
Guri spurcate suflă vânt
Să dărâme din pământ…
Când pe-un sloi, rupând din pită,
Baba Dochia-învălită
Cu opt sărici stă covrig,
Stă de-nghite şi sughite,
Şi se vaicără de frig.
– Hei, e noaptea ceea poate!

Tot ce se poate.

Nu mă interesează cine nu-l va înfrînge pe sas. Nimic nu e imposibil, pînă și aproape generalizata certitudine că wernerul va fi înscăunat încă o dată nu e un semn de normalitate la căpuț. Dacă sasul ticălos va cădea, se va întîmpla în ciuda a ceva, nu din cauza puterii de persuasiune electorală a altcuiva. Așa că nu-mi pierd neuroni cu calcule de oportunitate pentru turul doi. Mai știi, poate nici nu va fi un tur doi.

Fără Dăncilă în turul doi, fără nimic la orizont care să preia partea de electorat naționalist din PSD va fi mai rău. Pe termen scurt, poate n-ar strica. Doar că nu există vreo garanție că termenul scurt nu se va lungi. Îmi mențin părerea că se dorește o mare înfrîngere a PSD, prin Dăncilă. Tradusă, prin consecințele efectului psihologic, în nereușita candidatei PSD de a ajunge în turul doi. O bătaie la curul gol, decisivă pentru războiul cel lung în care alegerile din toamnă spre iarnă sunt doar o etapă. De unde și titlul.

Micii candidați sunt cinci. 3 ciudați și 2 normali. Cei doi normali iau din voturile PSD. Ciudata cu nume imposibil la fel, puțin, probabil, dar cu A3 în spate poate fi deajuns. Ciudații Paleologu și Cataramă nu iau de la PSD, îi împing, prin stranietatea lor, înapoi în turmă pe werneriști. Pe gloziști (global socialiștii lui Barna, prescurtat gloziști, prin asemănare cu naziștii – național socialiștii din anii ’30) nu-i clintește nimeni din „misiunea” lor.

Diaconu și Ivan pot atrage ceva electorat cu scaun la cap dinspre PSD în condițiile, deja realizate, în care PSD și-a dezamăgit crunt alegătorii, iar candidatura Dăncilei se dovedește nu numai o alegere proastă, ba chiar una care pare să fie doar începutul unei competiții în trădarea interesului național. O competiție cu ea însăși, parte din cursa supunerii, cursa celor trei potăi, toate cu limba scoasă în urma efortului de a prinde iepurele mecanic. Se va compromite suplimentar și va pierde tot mai multe voturi. Voturi pe care sunt gata să le culeagă Diaconu și Ivan, fără mari riscuri ca vreunul dintre ei să prindă turul doi.

Foarte bine, aș zice, și zic. Nu cred că aș face altfel, dacă m-aș pune în locul unui votant PSD. Cei mai scîrbiți vor sta acasă, desigur, mai ales că s-a avut grijă să nu existe varianta Pleșoianu, adică singurul care ar fi putut colecta aproape integral nemulțumirea votanților PSD care nu sunt dispuși la compromisuri. Ponta-Diaconu și Ivan-tot-fost-PSD sunt doar surogate. Cu Pleșoianu prezent situația Dăncilei ar fi fost poate chiar mai proastă, dar acum nu mai contează.

Contează însă ce se va întîmpla cu PSD, dacă Dăncila nu prinde turul doi. Cum scriam, nu va fi bine. Miza ocupării fotoliului prezidențial e reală, importantă, fără discuție. Totuși nu e decît o verigă. Spulberarea electoratului naționalist a fost întotdeauna scopul principal. De data asta scopul pare a fi aproape de a se realiza.

N-am luat în calcul STS. La turul unu depind multe de organizarea PSD. Pe Dragnea l-au trădat, prin non-combat. Înțeleg baronii că acum e și soarta lor în joc ? Are Dăncila misiunea de a distruge PSD, împreună cu bundes (îmi place, e un cuvînt… acoperitor) infiltrații sau a fost îmbrobodită cum că va continua să aibă partid semnificativ și firman ?

6 comentarii

 1. Coane… analiza mai pertinenta , nu putea face nici macar Bogdan Chiriac deci : FELICITARI ! Spui dumneata ca : ” fără nimic la orizont care să preia partea de electorat naționalist din PSD va fi mai rău” . Intrebarea mea este : CARE ELECTORAT NATIONALIST IN PSD ? Poate… oportunist . Sa fiu sincer , pe Theodor Paleologu il intzeleg insa , sa ma bata Dumnezeu daca-l pot intelege pe Viorel Catarama ! Asta care-i putred de bogat si , in loc sa-si arunce banii pe curve si masini { asa , precum Tiriac } sau sa se duca sa descopere minunile piramidelor din Mexic sau Peru , cheltuieste in nestire bani pentru o campanie pe care n-are nici macar certitudinea , c-o va termina pe un loc … onorabil cel putin . Daca nu ma-nseala memoria nu-i prima oara cand arunca cu banii pe campanii prezidentiale . Nici Mircea DIaconu si nici Catalin Ivan nu prezinta interes deoarece { parerea mea } niciunul dintre ei nu va ajunge pana la o confruntare cu sasalaul desii… n-ar fi rau . „Ciudata ” aia cu nume absolut imposibil de pronuntzat si mai ales de retzinut pentru oricare dintre romani … aia-i o gluma de prost gust ? Cine ma-sa a mai scos-o si p’asta si mai ales… de unde caci , sa fiu al dracului dac-am auzit de ea pana la alegerile astea !? Inca nu realizeaza faptul ca romanii { nici francezii caci , la ora asta vorbeam despre madamme Le Pen in loc de musiu Macron } nu-s pregatiti pentru un presedinte de sex … opus sasalaului ? Ce-i mai important , bomboana de pe coliva o reprezinta aceasta : „N-am luat în calcul STS. ” Nimeni dupa cum vad , nu ia in calcul acest… STS ! Acesta { plus alte „servicii ” } va lucra strict pentru candidatul pentru care vor avea precum trenurile : lumina semaforului . Stiu c-am anuntzat – inclusiv pe dumneata – faptul ca-n ziua alegerilor voi avea sexologie insa … ma-ntreb si eu ca ala : ” Eu pe cine votez ? ” Merita oare , oricare dintre candidati , sa las sexul de izbeliste si sa ma duc la vot ? Pe ce criterii sa-i votez oare caci , de mancat KKT sau de intors portofelele , stiu si aia din Ferentari cum s-o faca ? Asa incat , cred ca voi avea partide de sex memorabile { bune d e povestit si mortilor } in ziua sau zilele votului . Respect coane si… scoateti din cap ideea c-asi avea vreo misiune !

  1. Electoratul naționalist din ultimii 20 de ani s-a împărțit între PSD, PRM și, o vreme, ceva PD. PNL-ul ori și-a alungat electoratul naționalist, ori l-a trepanat. PNL și-a asumat neo-liberalismul într-un mod agresiv, PD-ul a păcălit, o vreme, securistic. PRM a dispărut. Practic, de voie, de nevoie, mai ales că s-a văzut ce soartă are o mișcare populistă de tip PP-DD, cam tot electoratul naționalist vota cu PSD. Cîteva partide foarte mici nu au reușit să atragă. Acestui electorat, indirect, prin puținii PSDiști mai de curaj, dar cu mulți PSDiști în spate care erau mai degrabă „retrograzi”, implicit naționaliști, și aplicau presiune, i se datorează și puținele lucruri bune din guvernările PSD. Care au deranjat enorm. Mizînd și pe schimbarea de generație, stăpînii străini au reușit să decupleze PSD, prin trădarea violentă, scîrboasă, de după circul din 26 mai, de electoratul naționalist. Discrepanța a devenit prea mare.

   Nimeni din afară nu poate cuantifica furtul STSist. Dar un partid ca PSD poate limita acest furt, dacă vrea.

   Calculul la vot depinde de cum privești situația. Dacă e cu „jos Werner”, atunci se zice că pe Dăncilă ar fi mai mare ura, programabilă într-o măsură, decît pe Barna, deci Barna ar avea șanse mai bune.

   Dacă ajunge, să zicem, Diaconu cu Werner, se consideră că ai lui Werner și ai lui Barna s-ar uni și ar cîștiga Werner.

   Tot ce se poate. Altceva e evident. Anume că ai lui Werner și ai lui Barna urăsc România. Oricare iese, fericirea stăpînilor e mare.

   Pe Dăncilă nu o vor, oricît de trădătoare. Nu au cucerit pe deplin PSD niciodată și, prin absurd, dacă Dăncila ar ajunge președinte, nu au siguranța că nu vine unul ca Dragnea sau mai autentic în locul ei. Președintele e controlabil, un partid care știe ce vrea și acționează hotărît e coșmarul lor.

   Au nevoie de un PSD distrus. Pentru asta nu o vor pe Dăncilă în turul doi. După realegerea probabilă a lui Werner, PSD va fi înlăturat de la guvernare și ținut în clenci, din afară și din interior, pînă pierde masiv la locale și la generale. Dăncila care nu prinde turul doi poate va fi schimbată, dar șocul psihologic nu va putea fi resorbit. Cu atît mai grav, dacă Barna se cocoață în turul doi. Cu Diaconu acolo s-ar putea spera că, prin bună organizare, se vor regrupa niște forțe politice care să nu lase majoritatea demenților useriști și înveninaților turcaniști. Bașca cu werner moț.

   Acum, eu consider că finala Werner – Barna ar reprezenta ceva odios. Șansele de a-l învinge pe sas sunt foarte mici și atunci ce se demonstrează? Că România e cheoveșist-beculistă!?

   Probabilistic, Dăncila ar prinde turul doi. Unde ar pierde în fața sasului. Șansa următoare ar reveni lui Barna. Probabil la destul de mare distanță, dar cu un procent semnificativ – Diaconu.

   Faptul că Diaconu, Ivan, Cumpănașu și chiar Ramona iau voturi de la Dăncilă și mult prea puține de la ceilalți doi, spune că se vrea o finală Werner – Barna.

   Dacă se vrea, eu nu vreau. Logic ar trebui să votez atunci cu Dăncilă. Dar nu pot. Și sunt șanse să devină și mai odioasă prin trădarea cu gazele și alte porcării. Dacă, prin absurd, PSD apără interesul românesc și nu acceptă ultimatumul americano-austriaco-ungar, atunci da, o votez pe Dăncilă. Mult mai probabil e opusul, chestie care ar prăbuși-o definitiv, pe mâna ei și a partidului ei.

   Dacă nu se întîmplă nimic și se amînă toate deciziile pînă după alegeri, analiza mea rămîne valabilă.

 2. Dupa figura din USA si mai ales , dupa eshecul rasunator pe care l-a avut madamme Plumb , nu ma- ndoesc de faptul ca , cu tuta-n turul doi neamtul castiga … vtaroi . Asta-i de la Riddick citire . Ma-ntreb si eu ca ala de-a vazut girafa prima oara in viata : mai frate dar in tot partidul asta de KKT , chiar nu s-or gasii oameni mai cu mintea la ei , oameni care sa aiva si competentza si experientza , oameni suficient de pregatiti pentru a fi trimesi macar in sherparia de la Bruxeless daca nu la dracu in praznic ? PSD { imi pare rau s-o spun insa , chiar nu apara interesul romanesc } acest partid mamut provenit sti si matale d e unde , se dovedeste pe zi ce trece , un urias cu picioare de lut si pe zi ce trece face ca acea majoritate nationalista ce inca mai exista in randurile sale , sa inceapa sa se indoiasca de faptul ca cei din varful partidului mai au vreo legatura cu social democratia iar cu socialismul… cu atat mai putin . Ma rog , asta-i parerea mea .

  1. Respingerea lui Plumb are mare legătură și cu ambiția globaliștilor de a transforma UE în (supra)stat. Vezi și rantul de azi al lui Riddick.

   Sasul se alege oricum, poate doar dacă-și prinde paltonul sub vreo roată nu.

   Nu am îndoială că un număr important de potențiali votanți pesede, cu capul pe umeri, nu văd nimic bun în duencilizarea partidului. Trebuie să apară un partid declarat naționalist. Problema, să-i zicem de tactică, e că un tur doi werner-barna ar trimite un semnal oribil. O parte din tînăra generație trebuie recuperată, nu împinsă și mai cu putere în brațele odioșeniei ideologizante a gloziștilor. E greu să te desprinzi din îmbrățișare pe măsură ce trece timpul. PNL e la fel de mort ca și PSD, doar că nu o știe încă. USR e o monstruozitate, controlată pe față de venetici și deraiați neo-marxiști/troțkiști. Chiar vrem să dăm elan unei asemenea mizerii? Pentru că asta se va întîmpla și asta se dorește din afară, mie îmi este evident. Lațul ueist de gîtul României va fi tot mai strîns prin alde usere, în viitorul apropiat. Dacă vînduți ca duencilă se vede cît de mult rău fac, cam ce ne așteaptă de la unii care urăsc deschis România (nu mă credeți, încercați să vă convingeți singur cît de profundă e deviația din capul lor)?

 3. ” Trebuie să apară un partid declarat naționalist. ” Asta-i buna de pus la Riddick pentru … Duda Zilei ! De unde mortii ma-sii sa mai apara AZI IN ROMANIA { in conditiile acestei globalizari excesive zic eu } , un partid nationalist si mai ales cine sa-i fie lider ? Vadim s-a dus sa-si bea cafeaua cu stramamosii iar Gitza Funar , sa ne ierte Dumnezeu insa , vad c-a luat-o rau d e tot pe aratura in ultima vreme . Aud ca a aparut un fel de fiu al lui Horia SIma insa… chiar nu reusesc sa ma prind daca-i facatura sau nu caci informatii nu-s prea multe asupra acestei stiri . Altul care s a mai fie ? Sa nu-mi zici ca Victor Viorel Ponta ca , te-njur de mama lui KWJ . Iar Barna… da-l in ma-sa ! Cat despre ala al lui Dragomir…pai dracu mai crede in asta mai ales ca , dupa cate am aflat l-ar fi dat aia afara din partid ? Cel putin pentru noi , cred ca-i cam tarzior sa se mai iveasca alt { ALTULLL ??? } partid chiar si cu tenta , cu idei cat de cat nationaliste . Mai curand un partid serios { dar de unde ??? } , un partid c-o ideologie care sa prinda la publicul ca sta cu gura cascata ca la circ asteptand … sa cada ala de pe trapez . Nu cred ca PNL-ul { pe dracu PNL ca asta a dat cam de multa vreme coltzul } ci mai degraba… ce-a mai ramas { daca a mai ramas caci vad ca sediul inca al au } din fostul PNT dar nu PNT-CD , ci ala ORIGINAL dac-o mai fi careva in viatza . Respect coane Mishule si-o seara buna in continuare !

 4. Calmevu… 🙂
  Ideologiile ne omoară. Va veni sau ceva se va transform într-un partid naționalist. Partida națională există, cred că fără o expresie politică explicită nu se mai poate. Posibil să adopte și o ideologie de tip conservator, ceva relativ flexibil, care să funcționeze și ca pavăză la atacurile mediotice.
  Nu se poate altfel. Subtilitățile impotente nu ne mai cîștigă nici amînări.
  Nu știu despre lider. Poate se va găsi cineva. Oricum, de data asta nu va fi de ajuns un partid de lider.
  Eu cred că există chiar acum legături informale între diverse persoane, unele cu poziții importante în viața socială. Nu e suficient. Trebuie și un partid politic care să-și asume facerea de legi. PSD-ul hulit a îndeplinit, prost și tot mai anemic acest rol. Acum s-a terminat, după toate semnele.
  Cel mai bine și, cred, obligatoriu, noul partid care îi va lua locul cu această misiune, va fi declarat naționalist (că o să-și zică nu-știu-cum și va trece în statut suveranist sau ceva similar, astea sunt detalii).
  Iar ideologia de lucru va fi una care se poate încadra și la stînga și la dreapta, adică exact tot ceva de tip conservator – acoperă un spectru larg, vezi diversele nuanțe, în funcție de țară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s