Cîrteli la uluce

Încă unul care trage în Pleșoianu. Și-ncă unul.

E clar că nu există nu numai capacitatea, dar nici intenția, cred, de a coagula o mișcare naționalistă din partea acestor, teoretic, centre de influență naționaliste, precum PAN, PRM, Capsali & tendința tradițional-creștină.

Nu ei sunt de vină, care au fost organizați anterior, care aveau experiența unor confruntări electorale cu propriile structuri în funcție, Pleșoianu, de unul singur, e vinovat.

Singura acuză, prostească, pentru că nu existau șanse reale ca Pleșoianu să cîștige alegerile sau chiar să ajungă în turul doi, privește nedeclararea ruperii de PSD. De ce prostească? Pentru că Pleșoianu ar fi trebuit doar să ia cît mai multe voturi, voturi care ar fi venit în principal din zona electoratului favorabil PSD sau neutru. Electoratul neutru are șanse mai mici, fiind dependent practic doar de informația mediot-internetică, să afle de Pleșoianu. Cel pesedist, mai ales cu un sprijin discret, pe ici, pe colo, dinspre nemulțumiții lor, putea fi influențat în direcția Pleșoianu. Chiar și posibila demisie (sau chiar demitere) cît mai aproape de campania propriu-zisă putea atrage un plus de atenție și interes. Ca să nu amintesc de posibilele dezavantaje ale asocierii lui, în imaginea publică, cu oricare dintre partidulețe, în sensul perceperii lui ca încă un minor care se află și el în treabă.

Mai mult, toți criticii de acum nu au făcut nimic pentru ei, independent de existența candidaturii Pleșoianu. Ce așteptau, dacă tot sunt atît de pricepuți ? De ce nu s-au unit ei și, după aia, să aleagă un candidat comun, Pleșoianu sau altul ? Ce voiau, să-i medieze Pleșoianu ? Absurd.

Nu înțeleg nimic din victoriile electorale de tip Trump sau Brexit. Prima condiție e să ai o idee, o temă, un mesaj simplu și clar în jurul căruia sau către care să graviteze oameni de păreri altfel diverse. Cu sau fără expunere mediatică, condiția respectivă e obligatorie pentru a sparge tiparele și a înclina balanța, în ciuda clasicelor aparate de partid și a puterii statului profund. Nu poți aștepta să se coacă condițiile, e inutil, dacă nu pari a fi capabil să le identifici.

Or fi triști și frustrați că nu a strîns suficiente semnături ? Aveau speranțe și așteptări năruite acum? Să fim serioși, exact reacția de tipul ăsta, cîrcotașă, dovedește contrariul. Le convine situația. Se complac în nimicnicie.

Habar n-am ce va face Pleșoianu, nu-l știu ca persoană și sînt convins că are destule păcate. Doar că a fost aproape, strict pe barba lui, de un salt către spargerea cercului permanentei constrîngeri la insignifianță ce decurge din inexistența de fapt a partidulețelor.

Ce ticălos sau ce fraier, dacă era mai culant îl împingeam noi. Penibili !

2 comentarii

 1. ” Habar n-am ce va face Pleșoianu, nu-l știu ca persoană și sînt convins că are destule păcate. Doar că a fost aproape, strict pe barba lui, de un salt către spargerea cercului permanentei constrîngeri la insignifianță ce decurge din inexistența de fapt a partidulețelor.
  Ce ticălos sau ce fraier, dacă era mai culant îl împingeam noi. Penibili ! ” Pai … sigur ca n-ai habar caci nu esti baba Vanga insa , sunt in masura sa-ti spun eu . Liviu Plesoianu isi pregateste terenul pentru un nou mandat de parlamentar { de partea cui si-n ce partid… ramane de vazut } deoarece stie precis ca , daca dispare din viatza politica si deci din viatza publica a Romaniei … ” ochii care nu se vad , se uita ” , dupa cum bine sti . Nici ticalos si nici fraier nu este caci , cine-a stat cinci ani in Parlament nu poate gandii ca noi , ca sa parafrazez o butada din anii ’90 . Omu ‘ stie precis ce-are d e facut si-o ia ” Pas cu pas ” acesta fiind… ” Primul Pas ” . Sa nu te emotioneze prea mult discursul sau { ala cu ” nu-l votati pe Plesoianu , pe Andronescu sau pe Dancila ci…. votati Romania ” } deoarece chiar n-asi crede ca n-ai fi citit sau n-ai fi vazut ” Titanic Vals ” al lui Musatescu . Tipul , SIGUR l-a citit pe Musatescu . Stiu sigur ca te-ai fi aflat la spatele sau { fara vreo conotatzie } , doar pentru ca , taman ce-am recitit postarea aceea ” Merg cu Pleșoianu ” unde , se vede clar dorintza dumitale fatza de o schimbare , al carui vector era sau credeai ca este , dl. Plesoianu . N-a fost sa fie iar de data asta , chiar nu este nimeni vinovat nici macar el , indiferent ce va spune lumea . De fapt , singurul ” argument ” al … ” unora ” este ca , fiind nascut in anii ’80 ar fi mult prea tanar pentru aceasta functie atat de ravnita de catre multe alte jigodii . Ma gandesc doar la faptul ca , nici Emanuell Macron nu-i chiar atat de purisan iar acea Scoala de Administratie , pe care-a absolvit-o Macron { si Mitterand sau Jaques Chirac } , poate fi considerata egala acelei „scoli ” numita Casa NATO , aflata sub patronatul dl-ui Nastase unde dl. Plesoianu si-a inceput ucenicia fiind , Redactor Sef . Daca nu era si bun , daca nu vedea in el un viitor politician de succes … ma cam indoesc de faptul ca Adrian Nastase { chiar daca se spun despre el ” unele chestii ” } , l-ar fi promovat doar pentru ca era placut vederii . P.S. Sa nu te mire faptul ca-s atat de matinal : sa-mi traiasca PROSTATA si… sa ma mai tzina , macar cativa ani ! Respect coane Mishule si-o zi cat ma buna in continuare !

  1. Nu prea știe nimeni ce cred eu, coane Mariane, uneori nici chiar eu însumi, cînd vine vorba de speranțe sau așteptări.

   Nu așteptam și nu sper foarte multe de la Pleșoianu, nimic mult mai spectaculos decît ce a făcut pînă acum. A fost însă, poate mai este, un semnal de poziție politică cu care rezonez. S-a expus și și-a asumat exprimarea unor idei care pînă acum vreun an aduceau anatema. Astăzi, mai ales după discursul lui Trump din urmă cu cîteva zile, alt agent rus, desigur, în gîndirea digi24șzantă, probabil vor răsări tot mai mulți naționaliști de conjunctură. Pleșoianu a comis-o înainte să înceapă să devină trendy și a atins cîteva puncte extrem de sensibile – procurori, resurse de gaze, amestec soroșist, ambasador american. Era extrem de simplu pentru mine să-l prefer, în aceste condiții.

   Casa NATO se pare că naște de mai multe feluri. Pleșoianu, dacă e cu misiune, e bine acoperit, nu ca RT. Eu cred că, mai degrabă, s-a lămurit destul de repede cum stă treaba, iar un stagiu într-una din vizuini nu strică, antrenamentul în condiții de luptă face toți banii.

   Îmi e de ajuns ura proastă împotriva lui. Mult prea excesivă și cu făcături mult prea rasolite. Nu-l controlează, doar au asmuțit niște potăi care se cred dobermani. De unde și marota neputinței – e agent rus. Dacă e, atunci e unul foarte bun și rușii au înțeles ce mesaj sună adevărat și util intereselor naționale românești. Măcar ca valoare pedagogică și Pleșoianu a făcut ceva bun.

   Se va alege în viitorul parlament? Poate, n-am de unde să știu. Certitudinile în această privință nu există. Oricum, mi se pare un aspect irelevant. Locurile în parlament tot vor fi umplute. Cînd ai lepădături și lepre a căror putoare o simți de la… Moscova, să zicem, nu mă voi plînge dacă Pleșoianu ajunge parlamentar. Deloc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s