EXTREM DE GRAV !

Johannis ar trebui chestionat și anchetat imediat. Practic recunoaște că se află în spatele unui abuz antidemocratic de amploare. E șeful CSAT, deci nu poate susține că nu ar fi informat, ba chiar există suspiciunea că a ordonat măsuri așa-zis de protecție, de fapt de cenzurare și manipulare în masă. Cu atît mai periculos cu cît ne aflăm în plin proces electoral.

Nu există nicio îndreptățire pentru un oficial sau instituție a statului român care să le permită înlocuirea dezbaterii, transparenței și exprimarea liberă a oricăror opinii cu măsuri de supraveghere, dezinformare și manipulare a publicului. Pretextul că și alții ar face la fel nu rezistă nicio secundă.

Inadmisibil !

Ironia neagră face ca schimbul programat de replici (așa-zisa întrebare și cu așa-zisul răspuns) să se desfășoare în mijlocul unui exercițiu anti-democratic perfect, cu oameni de casă, public ales pe sprînceană și refuz net al angajării într-un dialog democratic cu contracandidatul.

Johannis se autodenunță ca șeful și beneficiarul unei operațiuni de distorsionare a voinței electoratului în favoarea unei mascarade puse la cale cu resursele informative ale statului, cu caracter secret, așadar în afara controlului democratic.

În plină campanie electorală am fost amenințați, de fapt, cu nerușinare, cum că există mijloace de a reduce la tăcere și că dumnealui, Johannis, le patronează.

Mă repet – EXTREM DE GRAV !

Reproduc transcrierea de la Riddick (Prioritate de dreapta) :

„Surpriza” lui Radu Tudor n-a fost cedarea unei întrebări pentru Iohannis „tânărului din sală” (Ludovic Orban), ci consensul lor – ambii, ostili faţă de naţionaliştii români.

Radu Tudor: „Mi-aș dori foarte mult ca, în cazul în care obțineți al doilea mandat, să vă implicați mai mult, pe lângă comunicarea publică, pe care o regretați ca fiind deficitară în primul mandat, în a transmite evaluări publicului în legătură cu amenințările la adresa apărării și securității României. Trăim într-un mediu din ce în ce mai complicat, foarte puțină lume conștientizează ce mare pericol vine de la Est, care se manifestă prin manipulări, prin fake news, printr-un război hibrid, prin atacuri cibernetice, printr-o formă de manipulare a masselor, care sunt stimulate în mod fals către un patriotism nereal, către curente suveraniste și fals naționaliste care, de fapt, maschează niște sentimente anti-europene și anti-occidentale.”

Iohannis: „Împreună cu instituțiile din domeniul securității naționale lucrăm foarte serios pe aceste chestiuni, cu rezultate foarte bune. Multe dintre aceste chestiuni nu pot fi făcute publice din motive lesne de înțeles.

„Patriotismul real” o fi însemnând ignorarea oricarui pericol, dacă nu vine „de la Est”. Chestiunile „nu pot fi făcute publice” fiindcă Sistemul lucrează la limita sau în afara legii? Declaraţii utile, care impun naţionaliştilor români revizuirea tacticilor şi „personalului implicat”, şi intensificarea eforturilor…

1 comentariu

  1. Pe Radu Tudor , desi stiam precis , ca-i un lingau first class , nu-l credeam atat de idiot incat sa se dea in halul ala in stamba desii… face parte totusi din colectivul redactional al A3 iar de la aia , ce asteptari poate avea cineva !? Totusi , chestia aia cu Orban depaseste orice limita a bunului simt si cred ca nici macar Traian Ungureanu nici macar ala n-a fost vreodata atat d e gretzos in relatiile sale cu Basescu sau Boc asa cum a fost Radu Tudor adresandu- i-se si lui KWJ si lui Ludovic Orban . Intrebare : cam pe cand vom afla ca , Radu Tudor a devenit oarece consilier pe politici militare in batatura sasalaului ? De cand asteapta el un post d’asta baban…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s