Fără zahăr, pentru ieșirea din mahmureală

Foarte important de știut ce are de gînd diplomația lui Trump în România (dacă a recăpătat controlul asupra Departamentului de Stat).

O ține pe clasicul chibuț de afaceri, rămîne pășune nulandeză, ne vrea doar un stat tampon și parțial unul de rezervă în caz de Turcie rea, ne vrea doar buni de plată pentru armamentul american sau ce ?

Dacă, prin ambasadorul său, încurajează o justiție de tip macoveic, atunci politica trumpistă (presupunînd că noul ambasador îi aparține și nu e tot o dronă) se dovedește ostilă României.

Dacă vrea și în România ceva după tipicul lui Bill Barr (procurorul general al SUA), o justiție care are în vizor abuzurile și pericolul reprezentat de statul paralel, atunci e altceva, doar că un altceva fie naiv, fie titanic – trebuie dusă o muncă de Hercule în grajdurile lui Augias pentru a curăța justiția românească.

Dacă procurorii se axează pe vînarea lui Iliescu, nu pe anchetarea capilor statului paralel cum face investigatorul special Durham cu foștii șefi (recenți) ai FBI și acum CIA, atunci ne-am lămurit.

Desigur, prima anchetă ca importanță și prioritate ar trebui să-l privească pe Johannis și ascensiunea suspectă a unui traficant de copii, șef de organizație sprijinită de un stat străin, afacerist veros prin abuz de poziție publică, către funcția cea mai înaltă din stat.

Evident, dacă Johannis trebuie anchetat și, eventual, condamnat, nici vorbă că nu se pot opri doar la el investigațiile, boala e mult prea profundă.

Avem noi un Barr și un Durham (vezi și link-ul de mai jos) ? Dacă există, pot fi ei numiți de unealta Johannis ca să-i vină chiar (și) lui de hac ? Depinde mult de cine are capacitatea de a-i răsuci mâna la spate mai cu forță.

 

Redau comentariul prietenului Riddick, de unde m-am inspirat, cum o fac, de altfel, adesea:

#1. Statul Paralel, reîncărcat de Zăhăraru – Zuckerman, ambasadorul „conservatorului” Trump:

„Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, și-a exprimat deplina susținere față de eforturile Ministrului Justiției de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta […]”

„Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experții români și americani.”

Mda, de a reface exact ce a mimat PSDragnea c-a „combătut”. E biii-nee, măcar ştim pe ce picior dansăm, goyime…

#2. Ştiu cine-i CholaqUE dar trebuie totuşi să-i dau dreptate preşedintelui interimar PSD, care „se dezice” de pseudo-inculpatul Ilici („E un lucru pe care trebuie să-l lămurească istoria și mai nou instanța”).

„Președintele interimar al PSD a lăsat fără replică acuzațiile dure la adresa fondatorului PSD, marcând practic o dezicere a actualei conduceri de liderul care a adus marile victorii ale partidului.”

Le-o fi adus… cândva. Asta a doua o zice unu’, Dragoş Dumitriu, care inexplicabil mai este lăsat să bântuie pe la Sputnik şi care laudă necondiţionat PSD deşi ştim toţi că nu mai e „acel PSD”. Probabil tot vreun „pro-rus” precum dispărutul (de la Sputnik) Ionuţ Ţene, colaborator vechi de-al lui Boc şi care acum avertizează la NapocaNews împotriva „pericolului rusesc”.

https://riddickro.blogspot.com/

1 comentariu

  1. Coane Mishule , da-i frate in mortii ma-sii de javre politicianiste … macar asta seara iar de poimaine dupa ce ne-om trezii din somnul ratiunii sa le luam iarasi familiile in P… A ! O SEARA CAT MAI PLACUTA ITI UREZ DUMITALE SI CELOR DRAGI SI… MULTA SANATATE LA TOTI ! Deoarece in seara asta doresc sa fiu mai bun , un om nou , doresc din toata inima politicienilor fix ceea ce-mi doresc ei mie si-n plus… s-ajung sa-i vad pe nasalie , pana la al shaptelea neam !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s