Deșteaptă-te, Donalde !

Pe bune, Donald !? Tot n-ai de gînd să închizi chibuțul de afaceri de aici ? Atunci de ce naiba ai mai pomenit România, după Ucraina și China, pe lista țărilor de unde recolta Bidenul șpaga prin fiu-său ? Nu putea face nimic fără complicitatea ambasadei, care nu avea cum să nu știe ce învîrt Bidenii pe aici. Acum ai schimbat un șmecher cu altul (sau e doar tut ?) și lași treaba să meargă ca înainte ? Sau n-ai habar ce afaceri se învîrt pe aici, altele decît dijmuiala pentru bideni ? Afaceri de mlaștină, aia de ziceai că o drenezi. Cu țînțari și lipitori americănești, bașca oficiale. Curat murdar, coane Donald !

Pe bune, Trump ? Agentul neamț, lentul Werner, și cîrpa soioasă LOrban sunt vizionari în… viziunea noului ambasador, ambasadorul TĂU !? Cam rapidă dedulcirea, dacă o comite de capul lui, chestie care ridică imediat problema oamenilor pe care îi alegi. Administrația ta nu a strălucit deloc, nici la partea de curățenie, nici la înlocuiri.

Eu înțeleg că SUA își urmăresc propriile interese, normal și logic, cum normal și logic ar fi ca și România să procedeze la fel – cu propriile interese. Nu înțeleg prostia lacomă care presupune că respectivele interese vor fi apărate dînd într-un popor prietenos cu americanii, pedepsit să suporte doi mizerabili, vînduți și proști, care execută comenzi externe, multe venite din cu totul alte părți, fără nicio preocupare pentru binele românilor.

Poate situația e convenabilă acum și ați căzut la pace cu nemții și francezii, bănuiesc că nu-i băgați și pe tejghetarii olandezi și austrieci la parteneri (semi)egali, dar vă dați cu stîngul în dreptul pe termen ceva mai lung.

Eu tot sper că urmează marea curățenie după ce te realegi, înțeleg chiar ca oameni de-ai tăi să dea semnale care să-i bage în ceață pe rivali pînă se așează apele, dar nici înfulecare de rahat cu polonicul în stil encomiastic de la, totuși, reprezentantul TĂU aici nu pot să accept.

Trezește-te, Trump, ai multe pînze de păianjeni veninoși de destrămat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s