Coronavirusul ca o încoronare a minciunii

Conte ăsta e un LOrban italian. Părerea mea.

Corona-antrenamentul de control total al populației se bazează pe globaliști ca el.

Salvini, care vrea granițe păzite și închise, nu e bun. Conte, care interzice liturghia în biserici, este.

Pandemie, nenică. Remember gripa spaniolă de anțărț și temeți-vă, mititeilor !

Normal că iau fasole și conserve la cămară, că doar am încredere în autorități, corporații, mass-media și solidaritatea umană. Păi, cum să n-ai, nu ?

Într-o zi, cîndva, va veni un virus letal. Care va rade cît, pe cine și pe unde va vrea. Absolut niciun moft preventiv al unor bipezi tot mai patrupezi nu-l va opri, încetini sau întoarce din drum. Niciun fel de autodenunț carantină, niciun desant militaro-polițienesc.

Azi, într-o lume tot mai obsedată de libertatea de circulație, care trimite cantități imense de obiecte dintr-un loc în altul, îngrămădită în aglomerări urbane imense, vei opri virusul cu decrete. Sigur, sigur că da. Dar ceaiurile calde cu lămîie ce aveau ?

Înțeleg că e și un virus aproape haștagist, nu prea atacă tineri și copii. Doar inutili sau aproape inutili. Boșorogi, deh. Nu știu dacă are conștiința atît de elevată încît să radă doar ciuma roșie, de exemplu. Coronavirusul contra ciumei roșii, asta da confruntare !

E un virus rural, aproape rustic. Îl găsești în localitățile mici, fără aeroporturi, fără mall-uri, care nu-s pe graniță. Care pot fi închise voluntar, cu poliția la poartă. Sau armata, că tot nu e bună de nimic altceva, de exemplu. De test. Milanul nu e Wuhanul, oricît ar vrea unii. Dar putem spera…

Ce ne vom mai distra, după pandemia la fel de ineficientă ca orice altă gripă (sau mult mai ineficientă, conform gurilor rele), în puzderia de falimente de după. Noi, bancherii adică, gata să restartăm economiile cu bani proaspeți, din stimulentele date de stat. Hai, vă pupăm dulce, că de virusul ăsta nu scăpați nicicum, vi l-am băgat direct în creier.

3 comentarii

 1. Coane Mishule , te-nseli ! Giuseppe Conte n-a fost inginer , asa cum se recomanda Orban Ludovic , in viata vietilor sale si mai ales n-a lucrat cam niciodata pentru si doar la stat , asta spre deosebire de Ludovic al nostru care , toata viata lui a fost doar angajat al statului… cum este si-acum . Ma rog , asa da de inteles coana Wiki…pedia ! Sa sti ca nu-i rea parerea dumitale mai ales ca-i din ce in ce mai vehiculata si , nu doar pe blogurile alora ce cred in teoria conspiratiei ocultei mondiale . O arma biologica mai mult decat eficienta care scapa guvernele de grija de-a mai plati pensiile alegatorilor mult prea varstnici ca sa-si sterga singuri curul . Un fel de Dr. Kevorkian dar… fara figura umana . Respectele mele , esti printre primii si chiar printre putinii ce-au aruncat chestia asta pe piata , plus c-o tratezi la modul serios in ciuda , modului aproape panfletar in care-o prezinti !

  1. Adevărul e că știm ce culegem din informația pe care o avem la dispoziție, cel mai adesea nu foarte credibilă.

   Pare relativ sigur că virusul respectiv nu e foarte letal și nu se răspîndește exploziv.

   Nu înțeleg balamucul din China. Am impresia că, atunci cînd l-au identificat, chinezii s-au temut că au de a face potențial cu ceva mult mai periculos. Poate au suspectat și un atac, nu știu. Posibil să fi reacționat excesiv de dur, iar după ce au văzut că nu e chiar așa de periculos nu mai puteau reveni sau recunoaște că au exagerat.

   Sau pregătesc o strategie cu bătaie mai lungă. În definitiv, ăia din Hong Kong pot fi carantinați așa sezon de sezon pînă le trece de revoluție.

 2. Aia din Hong Kong au mai fost ” carantinati ” si-alta data deci…deja s-au obisnuit cu genul asta de ” tratament ” !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s