Terorism de stat – 2

În virtutea cărei legi sunt arestate la domiciliu sau sunt răpite persoanele presupus infectate sau aflate în contact cu persoane presupus infectate ?

Ce este demența asta ?

Unde sunt publicate dispozițiile, habar n-am, prefectului sau cui mama naibii ar avea, cică, autoritatea dată (de cine ?) să decidă așa ceva ?

Sîntem chiar nebuni ? Un rahat de gripă dă dreptul din oficiu unui imens aparat de stat să decidă asupra libertății de mișcare sau chiar libertății oricărui cetățean din țara asta ?

Chiar nu pune nimeni întrebări cu privire la justificarea unor măsuri absolut excepționale ?

Chiar nu o interesează nimic pe turma asta de fraieri cînd e vorba despre libertățile cetățenești ?

Conform tehnicilor de control social care se experimentează acum, mâine se poate inventa orice pretext medical cu risc de contagiune prin care se anulează drepturi fundamentale.

Să fie clar, dacă un om cere să fie internat, e dreptul lui, dacă nu vrea acest lucru, dacă nu vrea să fie închis într-un centru de așa-zisă carantină, dacă nu vrea să fie făcut prizonier în propria casă, ca să nu mai vorbim despre măsuri de tip chinezesc sau italienesc prin care se închid localități întregi, atunci trebuie să existe criterii extrem de clare, decizii publice argumentate beton dpv legal.

Nimic din ce difuzează așa-zisele mijloace de informare în masă sau din ce comunică autoritățile nu răspunde, în niciun fel, imperativului de a respecta libertatea cetățeanului. Nu cred că ar rezista în instanța de judecată poziția autorităților în cazul unei contestări, urmată obligatoriu de cercetare penală automată împotriva abuzivilor.

Parcă se murea de dorul legalității, parcă se tînjea după respectarea scrupuloasă a legii, nu ?

Am extrem de mari îndoieli că se respectă vreo lege aici, prostii de ordine ad hoc ale ministerului sănătății nu țin loc de procedurile și pașii care trebuie să fie extrem de bine argumentați pentru a justifica aplicarea unor măsuri atît de extreme.

Vai de capul nostru !

6 comentarii

 1. Coane Mishule LEGEA exista { ai sa razi , merg la pariu !!! } si tine de acel pachet de legi ce definesc SIGURANTA NATIONALA precum si masurile pe care un stat , un guvern , un { din pacate } Presedinte sau CSAT le poate lua pentru apararea acestei… sigurante nationale . TOATE STATELE EUROPENE AU O ASTFEL DE LEGE . Singura problema este aceea ca , acest stat , acest ” guvern ” { si nu doar acesta } nu pot gestiona in totalitate ceea ce se-ntampla … DUPA bagarea cuiva in arest intr-un spital , ASTA IN CEL MAI BUN CAZ , sau a alora ” carantinati ” la domiciliu … IN CEL MAI RAU CAZ . In alte state , chestia asta tzine macar de omenie si bun simt daca nu de vreo lege oarecare . Ai vazut si dumneata ca-n cizma italiana bunaoara , aia ” arestati ” la domiciliu au parte de medicatie , d e ingrijiri medicale plus de mancare { caci si de asta-i nevoie } livrata de catre stat . La noi , din pacate abia aseara dl. Arafat a catadicsit sa aminteasca faptul ca aia ” retzinuti ” vor primii si mancare altminteri se mergea tot pe evchiul principiu : ai in straitza… manaci , n-ai , mori de foame caci , afara din casa , nu mai iesi pana cand zic eu ca poti face asta . Am trait o chestia dintr-astea pe vremea cand , Adrian Inimaroiu { o jigodie PNL-ista ca si astia de azi } era primar la sect.4 si… ne lovise gripa aviara H5N1 { si asta , tot din China } deci , stiu . Sti care era culmea ? Faptul ca doar o parte { aia cu mai putini locuitori , aia ce locuiau ” la case ” , aia care-aveau pasaret , aia care nu prea contau la vot } a cartierului fusese inchisa iar peste drum , vis a vis , pe caporal Luica , la blocuri , puteai sa ai si o suta de gaini ca , nu se baga nimeni peste tine . Nu vreau sa te superi pe mine insa , atunci cand este vorba despre o epidemie de asemenea proportii , chestiile alea , cu libertatea de miscare , cu drepturile omului chiar devin un lux , vorba doamnei Raluca Pruna . In plus de asta , ai uitat ca : NOI SUNTEM ROMANI ?

 2. Nu, nu există în modul pe care îl sugerați.
  De asemenea, există întotdeauna proceduri care trebuie respectate, chiar cu mai mult formalism și scrupulozitate, exact pentru că situația e excepțională.
  Informarea persoanelor implicate și a publicului trebuie să fie extensive.
  Mai ales, criteriul pentru care se justifică situația excepțională trebuie să fie unul foarte clar îndeplinit și confirmat de cele mai competente autorități și capete juridice.
  Nu e cazul.

 3. În SUA, în statele care se mai respectă încă (adică nu în California, de ex.) i-ar lua la pușcă. Cu glonț, nu cu alice sau sare.

  1. Ai dreptate coane cu-n singur … amendament : AL DOILEA AMENDAMENT AL CONSTITUTIEI U.S.A. . Acel amendament le-a permis ” adventistilor ” aia de la Waco-Texas sa lupte nu doar cu F.B.I dar si alora din Los Angeles in 1992 sa se revolte impotriva unei decizii absolut aberante luata de catre un Tribunal si sa iasa in strada facand , ceea ce-au stiut mai bine la vremea aceea . La Waco s-au batut acei adventisti doar cu sherifii si FBI insa , dupa ce-a intervenit Garda Nationala… In Los Angeles s-au batut intre ei si… cu LAPD insa, cand au intervenit tipii de la Garda Nationala… In Europa in general si-n Romania in special , nu exista acel al doilea amendament ! Te executa pe loc sau , in cel mai bun caz , putrezesti in puscarie ceea ce-i si mai rau caci , uriasa masinarie represiva a statului se razbuna pe acei din familia ta care au ramas in libertate si-i trateaza …. ca si cum n-ar exista asa cum bine sti .

   1. Nu e chiar așa. Măsuri represive, unele absolut criminale, teroriste, s-au luat dintotdeauna, peste tot. Nu e un semn de forță ci de slăbiciune.

    Datoria oamenilor normali e să reziste aberațiilor și abuzurilor.

    Problema nu o reprezintă doar aparatul represiv, mult mai ticăloasă e lucrarea de modelare a minților, a reacțiilor. De asta nu sunt bune ezitările, te descurajează, exact după cum vor păpușarii.

    Nu, cine trăiește în frici mici trăiește într-o frică permanentă toată viața.
    Inacceptabil.

 4. Coane , parerea mea este ca , TOTI traim permanent cu frica , si astia ” multi da ‘ prosti ” , si aia putini da’ putini , si aia chemati sa-si arate ” muschii ” deoarece astia , le arata muschii si unora si celorlalti adica , inclusiv lor . Ai mare dreptate : ” mult mai ticăloasă e lucrarea de modelare a minților, a reacțiilor. ” Aici ai dreptate 1000% !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s