Pilule în pustiu

Ar fi complet anormală aprobarea decretului cum e formulat în partea de la început în care se decide, pur și simplu, că orice restricție e posibilă. Inadmisibil. Decretul trebuie să specifice strict ce restricții se aplică sau se pot aplica la nevoie pentru fiecare drept constituțional care va fi supus restricției. Nu merge cu încălcarea discreționară a vieții private sau a inviolabilității domiciliului sau cu oricare dintre drepturile fundamentale enumerate la începutul decretului.

De ce, de exemplu, ar fi violat domiciliul fără mandat ? Ca să confiști rezerve de medicamente sau ca să instalezi cu forța carantinați ? Absurd. Te duci la judecător și procuror, fie și online, și justifici printr-o cerere, iar dacă aprobă are și omul peste care pică pleașca act pe care să-l invoce mai apoi, pentru despăgubiri sau în caz că se consideră nedreptățit și dă statul în judecată.

Ipocrizia jegoasă se vede cel mai bine în refuzul de a închide granițele pentru străini, cică nu permite tratatul UEi. Marș de aici, javrelor ! Puteți da puteri dictatoriale lui Vela să taie și să spînzure români, dar pe străinii în plimbare nu-i puteți opri !

social distancing cu jet pe voi, sarsule și lucovidule !
––

De ce cresc euro, dolarul, oricare ? Nu se știe dacă economia României va fi afectată mai mult decît varza necontrolabilă dată de țîșpe țări care au euro ca monedă, dar au o singură economie garant, cea germană. Dolarul va rămîne, euro m-aș mira, dar nici evoluția de acum din SUA nu justifică variații la rata de schimb. În aceste momente și, probabil, cîteva luni de acum încolo, nu are relevanță rata de schimb, este o pură acțiune speculativă.

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de cel mai periculos virus pe care l-a cunoscut România: isărsecul. Nicio șansă de dezinfecție acolo.

1 comentariu

  1. Bine cone Mishule , esti om serios , cum sa gandesti macar ca Isarescu sa plece de la BNR , pai ce , ala-i acolo de capul lui , n-are si el… SEFI ? Daca masoneria n-a pierit in vremea comunistilor { mi-a ajuns la ureche ca nici macar in URSS } , dumneata vrei sa dispara acum ? ” Pilule „, ce fel de pilule ? Poate dintr-alea cu cianura , altminteri… Sa ma ierti , am intrat de-atatea ori neinvitat iar acum si neprotejat , la dumneata in bucatarie si , nici macar o singura data n-am avut bunul simt de-a te intreba : CUM TE SIMTI COANE , DUMNEATA SI FAMILIA DUMITALE ? Respect si multa sanatate sau , cum se spunea in vremea razboiului : SA NE-AJUTE DUMNEZEU SA NE VEDEM/AUZIM SI MAINE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s