Cel puțin una nu a fost aiureală

Primul a fost Boris.

Acum vine Trump, sprijinit de Birx, coordonatoarea medicală a Casei Albe în acțiunea de combatere a coronavirusului.

Esențială punerea la punct, rapid și pe scară mare, a testelor de stabilire a prezenței anticorpilor, rafinate pînă la a-i selecta pe cei care au dat cel mai bun răspuns imunitar și care vor deveni producători de hiper imunoglobulină care să dea imunitate pasivă (prin plasmă prelucrată de la ei) pentru cei ce au nevoie. Birx avansează 2 săptămâni pentru lansarea în masă a testărilor folosindu-se cele mai precise teste (din mai multe deja existente sau pe țeavă). Boris sugera ceva similar.

Cu adăugirea că în cazul confirmării unei imunități solide respectivii vor fi lansați la treabă, cu deosebire cei din meseriile critice.

Absolut logic și absolut vital ca ai noștri (nu știu care-s ăia) să pună banii deoparte și să pregătească organizarea testării masive pentru a-i elibera în normalitate pe cei imuni – apți de muncă și necontagioși.

2 comentarii

 1. Cel putin Administratia Trump a incercat sa faca ceva . Boris Johnson n-a facut decat sa-ncerce ascunderea gunoiului sub presh pe baza ca… imunitatea va venii odata cu trecerea timpului . Am doi dintre copii mei , supusi ai Majestatii Sale si ca atare , mai stiu cate ceva din cele ce se petrec in UK daca nu de la ei atunci , macar de la BBC . Dar ” Administratia ” KWJ -Orban Ludovic , astia ce-au facut caci , in urma cu doar vreo patru luni se dadeau de ceasul mortii sa ajunga la guvernare si sa se lupte cu „ciuma rosie ” ? ACUM , AZI , au dat Ordonanta Militara 2 si 3 fara sa uitam de Decretul privind Starea de Urgenta pe care , inclusiv Ceausescu l-a dat in 21 Decembrie 1989 si inclusiv astazi este injurat pentru asta . Sunt curios daca { caci pandemia asta va trece mai devreme sau mai tarziu } , ” liberalii ” KWJ-Orban Ludovic vor fi priviti ca niste eroi ce-au salvat neamul romanesc sau … ca Nici-O – Lae !?

  1. 2 chestii diferite.

   Imunitatea de turmă se va realiza oricum.
   Vom vedea, poate, dacă rămîn relaxate măsurile prin Suedia și Olanda, care din abordări a dat rezultate mai bune, în măsura în care se vor putea compara situațiile, cea a laissez passer sau a lockdown.

   Testarea pentru anticorpi rămîne valabilă și valoroasă în oricare din abordări. Cei, relativ puțini încă, dar în creștere cu fiece zi, ce și-au căpătat deja imunitatea pot prelua tot felul slujbe care, altfel, rămîn potențiali vectori de infectare. Poate nu va avea un impact teribil în 2-3-4 săptămâni, dar vor conta mult și după vîrful epidemiei, cînd se vor menține tot felul de restricții și temeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s