O testare, nu însă și TESTAREA

Testarea pentru anticorpi ! La un loc cu testarea pentru antigen, dacă puteți, foarte bine, dar ȘI pentru anticorpi (rapidă, ieftină, fără aparatură – kitul e autosuficient).

Esențial să găsim și să folosim oamenii deja imunizați. Unii dintre ei poate indispensabili acolo unde muncesc.

Ce naiba vă oprește ?

E un drept al fiecăruia dintre noi să poată avea acces la un test neinvaziv, care poate fi realizat și citit fără pregătire de specialitate și fără aparatură de laborator. Da, dacă nu ai fost infectat, rămîne posibilitatea să fii în viitor, altfel îți capeți liniștea, dacă ai fost și testul confirmă că ai trecut peste. Contează enorm să afli că ai căpătat imunitate, contează pentru tine, pentru cei din imediata apropiere și, poate, pentru societate.

În plus, formarea unei baze de date cu persoane imunizate ar însemna primul pas spre recoltarea de plasmă din care să se extragă cele mai performante imunoglobine pe care le poți administra apoi celor mai vulnerabili – se obține așa o imunitate pasivă, de scurtă durată, dar suficientă pînă să treacă vîrful epidemiei. E tot un virus, sigur organismul produce anticorpi în lupta cu el, sigur se pot identifica cele mai performante răspunsuri imunitare și pregăti o imunoglobină eficientă.

De ce nu se găsesc în farmacii teste de tipul celui cumpărat chiar la spitalul Balș ? Un test de persoană ar putea fi compensat, la liber restul.

Potrivit descrierii oficiale, este vorba de ”test rapid VivaDiagTM COVID-19 IgM / IgG pentru determinarea calitativă a anticorpilor IgM și IgG COVID-19 din sânge integral, ser, plasmă și sânge vârful degetului. Setul de test este format din dispozitive de testare și tampoane. Rata de coincidenta negativa: 100% (testat pe 68 persoane sanatoase) Rata de coincidenta pozitiva: 70% in 4-10 zile de la infectare; 100% in 11-24 zile de la infectare (testat pe 46 pacienti) Producator: VivaCheck SUA”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s