Prefer virusul

Sintetizînd o parte din conținutul discuției purtate în înregistrarea video de mai jos.

Din puținul testărilor pentru prezența anticorpilor reiese că răspîndirea virusului este încă mult prea mică.

Într-un fel, aberația închiderii în case a funcționat în sensul teoretizat la început – o posibilă încetinire a răspîndirii în ideea de a nu fi copleșite spitalele – doar că acum izolarea a devenit un obstacol cert la resorbirea pe cale naturală a epidemiei, în condițiile în care potențialul de molipsire rămîne intact. Așa se pot juca cu noi, cu repetiție, amenințînd cu valul doi, trei sau n.

Deși procentul celor ce au luat virusul pare să fie mic, dispersarea arată clar că nu poate fi izolat și înabușit într-o zonă. Deci se va plimba în continuare, infectînd mai repede sau mai lent, pînă ce un procent suficient de mare de oameni imunizați va face ca șansele de transmitere să scadă sub pagul de la care, practic, virusul va dispărea.

Virulența nu pare cea „decretată”. Se pare că pînă și în New York City procentul celor care s-au molipsit e în jur de doar 25%, mult prea puțin pentru imunitatea „de turmă”. Dacă oamenii nu ar fi fost forțați în izolare, spitalele tot nu ar fi cedat, în schimb drumul spre eliberarea deplină s-ar fi scurtat. Sursele principale de infectare agresivă s-au dovedit a fi atît spitalele, cît și azilurile. Adică exact locurile în care te duci cu speranța să te vindeci sau cele declamate drept preocupare esențială, necesar de a fi protejate cu precădere.

Dacă viața se desfășura normal, probabil cei în putere s-ar fi molipsit suficient pînă acum, devenind un sprijin sigur, nu o permanentă incertitudine medicală, iar cei fragili nu ar fi suferit suplimentar, atîta vreme cît se vede că izolarea nu i-a ferit cu adevărat.

Și/sau s-ar fi observat repede că efectele virusului sunt mult mai puțin… pandemice decît nesfîrșita gargară ce ne inundă propagandistic de cîteva luni încoace.

Evident, potentații au mințit, scopul nu a fost niciodată să „aplatizeze curba” sau altă formulare cu moft, scopul a fost cel de a distruge minimul echilibru din societate, de a-i împinge pe oameni să se predea, fragilizîndu-i psihic, fizic și ruinîndu-i economic.

Virusul nu este nici pe departe atît de letal pe cît s-a „profețit”, nu este nici atît de ușor de transmis. Izolarea nu s-a justificat, iar acum nu numai că nu se justifică deloc, se dovedește periculoasă exact pentru cei considerați drept cei mai amenințați.

Potentații vor să mute atenția de la „aplatizarea curbei” la închisoarea continuă (intră aici botnițarea, amenzile, refuzul ilegal al unor serviciilor esențiale, dacă nu te supui unor măsuri și intruziuni abuzive, etc) pînă la apariția unui presupus vaccin sau tratament, chestie care nu a fost menționată atunci cînd prăvăleau măsurile anticonstituționale peste capul nostru.

Nu virusul este dușmanul nostru cel mai mare.

3 comentarii

 1. Pe de alta parte , se spune ca , populatiile/popoarele din Est { aia din fostul lagar socialist } au rezistat mai bine virusului datorita vaccinarilor obligatorii care erau facute cam pana prin 1996-2000 nu stiu daca si azi . Este de evidenta faptica nu atat necunoastrerea acestui fenomen cat , incapacitatea oamenilor de stiinta de-a lupta impotriva virusului si nu pentru c-ar fi fost creeat de catre oamnei de stiinta in laboratoare cat pentru faptul ca virusul acesta spre deosebire de alti virusi este…INTELIGENT si se REINVENTEAZA . Mai mult se spune ca , va trebui sa ne obisnuim sa traim cu el pana cand…ne vom adapta si noi la inteligenta si reinventarea lui . Si-atunci intreb si zic eu absolut justificat : pentru care motiv ne tin liderii lumii in chingi cu spectrul acesta deasupra capetelor noastre caci , orice om cu mintea intreaga poate sa-si dea seama de faptul ca , acele sute d e mii de morti la nivel global , luate pe fiecare tara imparte … nu-i cu nimic neobisnuit vis a vis de numarul de decese din zilele ” obisnuite ” raportate de statisticienii fiecarei tari fireste … la ordin ? Poate doar faptul ca-i mai mediatizat …si-atunci se numeste manipulare crasa ,cu scopul evident de-a tine oamenii , nu la adapost cum s e pretinde ci , SUB OBROC ceea ce-i totusi altceva . Scopul nedeclarat de nimeni , nu-l vom sti probabil decat atunci cand , va fi prea tarziu pentru fiecare dintre noi insa , asta-i doar parerea mea ce , chiar nu conteaza .

  1. „Sub obroc” – excelentă exprimare ! Am s-o fur.

   Da, sunt poziții publice care se bat cap în cap dpv logic.

   Nu știu dacă se poate vorbi despre orice fel de adaptare inteligentă la un virus. În definitiv, pînă și noțiunea de virus nu e atît de consolidată pe cît avem impresia.

   Într-un scenariu SF, că tot se încearcă o legătură între 5G și epidemie, poate că există tehnologia să asociezi un transfer de informație, de tipul unei comenzi foarte simple, un switch, ceva, de la o purtătoare de undă electromagnetică la elemente din structura chimică a unui virus. Comandă care să-i schimbe o secvență, înlocuind-o în replicările ulterioare. Nu neapărat pentru a-i schimba caracteristicile, cît pentru a părea că suferă mutații.

   Oricum, vaccinarea a la Bill Gates vrea să creeze precedentul vaccinării cvasi-obligatorii (va fi o combinație de presiune prin frică, reproș de la prieteni, măsuri legale – măcar de hărțuire pentru încăpățînați), un proces, nu neapărat un decret, cum vor stahanoviștii penelaci și pesedecăței la noi.

   Eu tot sper, legat de manipularea în masă, că se vor încurca în propriile scheme.

 2. Cred ca , Iisus Hristos spunea la un moment dat ca „cine nu va avea semnul fiarei inscris in carnea sa , nu va putea vinde si nici cumpara ” asa incat , ceea ce-si doreste Bill Gates si altii asemenea lui , respectiv ciparea populatiilor , fix ca pe animale , chiar nu-i o mare noutate . Speram totusi ca-i ceva ce tine doar de SF. Pana si Isaac Asimov ar fi mirat cum de se poate ajunge la asa ceva mai ales ca , pana si el ,credea ca-i vorba doar despre SF . Daca ADEVARUL si LUMINA vor fi puse sub obroc pentru mitocanime iar de aceste doua vor avea parte doar elitele , ” alesii ” , atunci oare in ce lume vom trai sau…supravietuii ? Ne vor da si noua voie sa …supravietuim , macar cat ne este scris ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s