Nu sînt/ești jucăria turmei

Un avertisment ferm adresat concetățenilor mei care se comportă ca o turmă de vaci în care a dat strechea (ca să mai variem nediscriminatoriu de la oi).

Stimabililor, nici eu, nici oricare alt cetățean obișnuit, nu sînt/suntem proprietatea dvs, indiferent dacă vă strîngeți 99,99% într-o tabără, curent de opinie sau delir mistic.

Nu trebuie să mă supun și nici nu o voi face hachițelor cu damf majoritar. Nu ține totul de vot sau de sondaj (cu telefonul sau formularul, pentru a-l deosebi de sondajul în orificii, care se apropie cu pași mari după cum merg lucrurile).

Organizarea într-un stat se face pe baza unui corp de legi acceptat de toți, care nu poate fi alterat grav la un simplu pocnet din degete al diverșilor adevărați profesioniști ai… ciudățeniilor, fie ei politicieni, experți, varii grupulețe, corporații, servicii secrete, etc, invariabil sprijiniți de un aparat propagandistic imens, ticălos, periculos.

Statul, convențiile explicite (constituție, legi) și convențiile implicite de comportament civilizat dintre noi nu funcționează după regula bunului plac.

Nu trăiesc într-un despotism democratic în care o mulțime de inși ce nu dețin simple cunoștințe despre drepturile civile, despre funcționarea statului de drept, despre libertățile lor cetățenești, despre rolul diverselor instituții, se transformă în deținători de adevăr absolut care poate fi impus discreționar, prin decrete ad hoc, celorlalți.

De acest despotism deghizat în voință a mulțimii am tot dreptul să mă apăr după cum cred de cuviință și o voi face.

Deocamdată, mai sper într-o revenire de ultimă clipă, într-o trezire din hipnoza, beția (sau orice altă comparație se potrivește mai bine), în care au fost prinși prea mulți dintre compatrioții mei.

Nu scriu aceste rînduri ca o justificare, nu am pentru ce, drepturile de om liber mi-au fost date de Dumnezeu, nu de notarul public, certificatul de naștere, buletinul de identitate sau decretul lui Penelac vodă. Le scriu doar ca o mică aducere aminte pentru cei ce percep trista realitate la fel ca mine și care, poate, sunt ușor descumpăniți.

Nu ne vom lăsa călcați în picioare.

 

2 comentarii

 1. Nu-i rea postarea insa … asi avea vreo doua amendamente la continutul final . 1] Ti-o fi dat Dumnezeu drepturile de om liber insa , deocamdata cel putzin , dumneata , dumneaeu si altii ca noi , traim pe Pamant , locul populat de multi , foarte multi DUMNEZEI . 2] Ba da , ne vom lasa calcati in picioare asa cum am facut asta de mii de ani incoace de pe vremea cand legile erau date dupa ureche si aplicate , asijderea ! In rest , mi-a mers la inima textul dumitale : RESPECT !P.S. Oameni liberi cu adevarat , gasesti doar in gropile cimitirelor altminteri , NU .

  1. Amendamente respinse.

   1) Așa a fost dintotdeauna, n-a zis nimeni că se obține sau apără fără efort.

   2) O impresie greșită asupra istoriei românilor. Resursele de rezistență și de regenerare pe care le-a avut neamul sunt fabuloase. Mai se regăsesc acum? Vom vedea.

   Legile date după ureche… nu prea știu ce vrea să spună. Bănuesc că ar fi prin comparație cu alte legi, ale altora, date prin opusul lui după ureche, oricare e ăla.

   Aplicarea legilor e una din problemele fundamentale ale omenirii zis civilizate. Nu suntem noi excepția negativă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s