Băi, mie îmi place de Șeli

Ce facem, mă bobiță, mă ? Cum adică îți place de Șeli !? Uite, așa. Titlul e pentru cei ce nu citesc mai departe. În text nuanțez, dar în mod cert pot să afirm că, din puținul pe care l-am văzut, nu-mi displace.

L-am văzut în înregistrare iutubică, partea de pasa zilei cu Badea, că pe gîde nu-l mai consum deloc. Și încă un număr de minute, pe sărite, din vreo două clipuri de-ale lui.

Nu era rău pentru un puști de 19 ani, deci o victimă a sistemului, cultural vorbind. Se poate și se întîmplă mult, mult mai rău. Sincer, credeam că devastarea e mult mai completă.

Habar n-am cu ce umple timpul în clipurile pe care le încarcă pe iutub. Poate sunt idioțenii, oricum sigur, sigur bagă multă umplutură, vorbăraie repetitivă, inevitabil superficială. Nici nu se poate altfel.

Dar nu e deloc prost, citește, se vede din felul cum se exprimă, se adaptează în timp real, deci e eficient în procesul de gîndire, citește psihologia interlocutorului, are și o școală a vieții, poate nu de legiunea străină, munca cîmpului sau chinul cîștigării existenței prin muncă intensă și nerăsplătită. Dar ca el sunt milioane care nu e prea clar de ce primesc bani. Ăsta măcar și-i cîștigă singur, Badea gen, nu-i așa, coane Mircea ? Unul „de dreapta” pe bune.

Omul vrea să facă în continuare ce face și a menționat cuvîntul divertisment. Cu care sînt perfect de acord. De propagandiști semidocți cu piedestal din fum media sînt sătul pînă peste cap. Dacă băiatul ăsta poate să înțeleagă că nu e bine să manipulezi, dar suficient de abil să-și conducă și sporească audiența oferindu-le divertisment, foarte bine.

Nu e un exemplu de urmat pentru modul în care cîștigă un ban frumos, din cîte înțeleg, pentru că statistic e irelevant, e loc de prea puțini ca el. A devenit o celebritate, acum mi se pare că s-a iscat o vînzoleală pentru că ar putea deveni sau l-ar putea folosi unii ca model. Pînă una, alta, cred că gîdele, aflat în cădere, avea nevoie de Șeli pentru a-și spori audiența și nu viceversa.

Despre hellvigiști… absolut nimic de bine.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s