Medicii – alt mit care se prăbușește

Nu erau priviți ca niște sfinți. Se știa și se accepta că primesc bani mulți, dar se considera, de cele mai multe ori pe bună dreptate, că îi merită dacă fac o treabă bună. Mai ales că, pînă la Dragnia!, erau prost plătiți. Lasă, la alții erau bine plătiți de mult timp și nu s-a văzut nici pe acolo probitate.

Existau și exemple de incompetență, de proastă organizare vinovată, chiar de practici ticăloase.

Pe ansamblu, însă, medicul era privit ca purtătorul unei profesii onorabile, chiar cu exemple de indivizi care și-au dedicat viața lor salvării vieții semenilor.

Nu mai e cazul după prostituarea voluntară și lașă la care se pretează de cînd cu covidul.

Imaginea castei medicale a fost definitiv mînjită. Nu au reacționat, cu cîteva excepții onorabile, la marea manipulare care le-a acordat rolul marionetei principale. Unii merg pe burtă, alții aderă la un fel de mesianism indus, care le place, deși cred că e imposibil să nu observe firele cabalei securistice din jur.

Nu am pretenția ca toți medicii să fie experți în epidemiologie, dar am pretenția să nu mintă prin omisiune. Ceea ce aproape toți fac. E inadmisibil să mimezi că nu ai auzit de anticorpi, de imunizare naturală, de existența unor teste la fel de bune (sau de proaste) ca Pensularea Creierului Redus care, alea, nu bau-baul securist, ar trebui făcute în masă. Nu e normal să ignori, deodată, tema menținerii unui mod de viață sănătos, inclusiv a unui sistem imunitar puternic, trecînd cu arme și bagaje în tabăra ruinătorilor sănătății generale. Nu e normal să clamezi excelența și devotamentul față de principiile profesiei și să te exhibi în reclame pentru botniță, cînd știi că, deși costă scump, cîrpele de mucegăit fața nu fac două parale ca protecție, a ta sau a celuilalt.

Dar ce să mai spunem despre tăcerea sau doar mîrîielile discrete ale doctorilor martori la uciderea în masă a pacienților cu probleme serioase pentru că ei nu au curajul să se opună diktatului de tip Arafat-Fauci-(tartorul complice local) deși văd, la propriu, cum se scurge viața din cei ce nu mai pot fi ajutați pentru că, n’așa, medici sunt prea ocupați cu „linia-ntîi” și cu fortificațiile anticovidice ale cercelului care au transformat spitalele în bunkere goale.

Despre manipularea psihologică la care se fac complici cu puterea antidemocratică și antiumană mai are rost să menționez ? Nu, nu e un păcat minor, e o altă crimă la care vă asociați în deplină cunoștință de cauză.

Mă întreb, totuși, dacă nu cumva medicii nu au fost idealizați dpv al pregătirii lor științifice generale, am impresia că sunt mult mai aproape de niște practicanți rutinați decît de unii care înțeleg cu adevărat metoda științifică și consecințele afirmațiilor cu carater științific. O știință acceptat ca mai puțin exactă îmi pare tot mai mult un club de cultiști, mai ușor manipulabili decît se credea, în ciuda scepticismului pe care îl dezvoltă prin contactul cu suferința. Se pare că nu e de ajuns și atunci cînd te aștepți să înțeleagă datele pe care le au la dispoziție constați că se cam uită ca mîța-n calendar.

Casta medicală, la fel ca celelalte bresle sau sindicate la vremea lor, a făcut pe ea și pe noi cînd a venit momentul testării. Test pe care l-a căzut cu brio.

Nici nu are rost să menționez OMS, acolo putregaiul se vedea demult. Încuscrirea ticăloasă cu banul și politica, la fel ca la medicii fără frontiere sau la alte agenturi similare, construcții cu scop, altul decît sănătatea lumii.

OK, am înțeles, sunteți la fel de prăpădiți ca toți ceilalți. Ce, doar nu credeți în piedestalul „statului în casă” peste care s-ar fi întronat statuia deificării voastre ? Copii mari, copii ai durerii, stați cuminți, locul e rezervat tot pentru bancherii tejghetari.

 

5 comentarii

    1. Doamne ferește cu sărutatul de mâini și picioare, doar nu ne-om fi bolunzit la căpuț să ne credem… autoritate… 🙂

  1. Este vorba despre doamna Teresa Tam (fosta domnul Tan Yongshi) ce ocupa pozitia de ministru al sanatatii in Canada.

    Ce se intimpla e un scenariu intens exersat si facut public cu ani in urma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s