În tranșeele vremurilor

Nu m-a înrolat nimeni. Nici nu m-am oferit voluntar. Contribuția mea nici nu contează, de fapt. Cu toate acestea, sufletește, ca timp alocat, intelectual și emoțional mă aflu pe frontul american de cîteva săptămâni bune. Atras inexorabil în turbionul uraganului din care se va alege lumea de mâine, așa cum va fi ea.

Pierdem !? Ne retragem ordonat, cu formațiunile intacte, cu arme și bagaje. Cu încredere. Ne-au copleștit cu algoritmi, cu maimuțe violente în centrele de votare, cu diaree televizată, cu trădări de șerpi slinoși. Ei, și ? Nu ne-au schimbat niciun gînd.

Se cern cei cu voință, fidelii. Se îndepărtează pleava.

Învingătorii sunt tot mai ridicoli. Ucigători, inumani, amorali. Proști, nefericiți, deplorabili. Se cacă pe ei și nici nu-și dau seama. Ei sunt deplorabilii, cei de plîns. Noi sîntem deplorabilii ce-și poartă cu mîndrie titlul scrîșnit de hiena HClinton. Chiar atunci cînd nu suntem americani.

Pierde Trump ? Alegerile – nu știu, poate. Prin jaf extraordinar, prin încordarea tuturor furunculilor establișmentului groazei. Poate că nu, vom vedea.

Noi oricum l-am apărat, l-am înconjurat să nu se ajungă la el, să le fie teamă de el. De fapt, de noi.

Rîdea Kamala. Atît de scremut… nici nu știu să se bucure.

Nu eram acolo, fizic, dar eram printre nesperat de mulții care veneau unde ajungea Trump. Care le zicea bine. Atît de bine încît le-a crăpat fața-mască și nu le-o mai acoperă niciun suliman.

Habar n-am dacă înțeleg soroșii, bezoșii, clintonii, Biden sigur nu, securiștii lor, securiștii lor de aici, mengeloizii arafatici, mărunțeii sau varanii. Dacă înțeleg că ne-am eliberat. Ne-am eliberat de orice fel de complexe, de îndoieli, de ezitări, de vinovății imaginare. Vi s-a dus dracului, adică s-a întors de unde a venit, construcția de rahat. Troțkismul vostru scîrbos a rîgîit, grețos, pentru ultima oară.

Dacă pierdem acum o luptă, intrăm liniștiți în viața de gherilă. Cu nerăbdare chiar. Pentru că ne mănîncă palmele. Și o să simțiți. Dacă nu cumva vă veți fîsîi atît de repede că ne veți fura distracția pe care scontam.

Trump a fost în tot acest timp perfect onorabil, energic, inteligent, curajos. Nu ne-a fost rușine, cum s-a întîmplat cu alții, adesea, că ne-am strîns în jurul lui.

Chiar credeați că ne-ați învins ? Sau că ați putea, vreodată ?

Well, well, well… jocurile continuă.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s