Un moment de singurătate

Nu știu cum o vor scoate la capăt americanii. Poate vor reuși să anuleze efectul fraudei, măcar în ce-l privește pe Trump. Poate vor trece peste replica antifa și orice alte mizerii vor fi stîrnite pentru a provoca haos pe străzi. Poate, bazîndu-se pe relativul avantaj economic al SUA și pe o parte din țară condusă de oameni cu scaun la cap, vor începe lupta pentru consolidarea poziției obținute și revenirea la normal, nu la un nou normal.

Va fi teribil de greu.

Ce ne facem noi, aici, în țară și pe continent ? Nu avem o rezistență coordonată, nu deținem puterea politică și, după setesizarea previzibilă din 6 decembrie, sunt mari șanse ca starea politică să fie încă mai odioasă. Situația economică e dramatică. Supunerea față de o clică coruptă ueistă, față de diverșii agenți de influență coloniali, e totală. Coruperea ideologică, devastarea în plan educațional sunt imense, fără a beneficia de niciuna dintre puținele redute de bun simț academic, intelectual, rămase, încă, prin America.

UEa se prăbușește, fără să existe garanția unei dispariții naturale a aberației, dimpotrivă, monstrul se va agăța cu ură și disperare de putere prin felurite forme de terorism de stat și ideologic.

Nu cred că ne vor salva americanii reformați de trumpism, chiar dacă ar dori așa ceva, chiar dacă au nevoie să curețe și grajdurile europene, dacă nu vor să rămînă înconjurați de o lume a demenței diavolești. Cu cine să colaboreze de aici, pe cine, în definitiv, să salveze, dacă ne-am pus cu brațele încrucișate pe piept la somnul cel de moarte, din nou ?

Da, ar fi necesar să nu treacă furtul jegos de acolo, i-ar destabiliza și demoraliza pe oamenii normali. La noi e, oricum, prăpăd. Ce șanse avem să ne organizăm din mers, în miraculoasa situație în care coarda ar plesni și șandramaua securismului de ocupație și pradă ar cădea ? Haosul e sigur, ieșirea din el extrem de incertă. De parcă am avea de ales…

Ne rostogolim orbește. Dacă nu pune Dumnezeu o buturugă în calea prăvălirii în prăpastie, nu vom mai exista.

Un exercițiu în futilitate. Cam ca zîmbetul trist care mă încearcă cînd văd cum arată o lume corect politică dpv lingvistic. Așa (captură de ecran din dex.ro):

„Împotriva prostiei, zeii înșiși luptă în zadar.”

2 comentarii

 1. Da. Ai dreptate, dar, totuși, nu ești singur. De mai avem nițică vână și credință în noi, Dumnezeu nu ne va lăsa de izbeliște și vom urni, din nou, căruța asta de țărani ce a tot stricat planurile imperiilor de-a lungul vremii.
  Altfel, am rămas șocat de captura din dex-ul corect politic. Nou-vorba pare a se înstăpâni deja. Ce vină au ele, sărmanele cuvinte, de sunt ciuntite în halul ăsta de niște impotenți pudibonzi ce’și arată, astfel, frustrările (a se citi: au puța bleagă sau păsărica uscată). Le doresc o excursie în Pula! Hi! Hi! Hi!
  Aici e încă normal: https://dexonline.ro/definitie/futilitate
  Doamne ajută!

  1. Interesant. Abandonasem dexonline.ro în favoarea dex.ro (deși cred că sunt/erau? aceiași indivizi în spatele proiectului). Să fie de la servere diferite?

   Nu cred deloc că sînt singurul care gîndește așa. Mi-ar fi plăcut însă să avem, măcar o dată, un sprijin puternic și relativ curat prin posibila coincidență deplină a unor interese comune oamenilor ca oameni. Nu se conturează, poate nu este sau nu era în cărți niciodată.

   Ai dreptate, nu putem deznădăjdui, vîna noastră trebuie să fie încă acolo, în adînc, și trebuie să-și găsească drumul spre lumină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s