Eu așa cred.
Să reproșăm unui imperiu că vrea să rămînă imperiu… ?
O întrebare retorică care se dorea, la fel ca restul textului, un comentariu răspuns la DD. Securisticii mici l-au clasificat drept spam, c’așa e-n tenis. Atunci îl pun aici.
Trump și mișcarea lui nu pun doar o altă mască pe fața hîdă a comunitarismului sub orice nume vrea el să se ascundă.
L-am urmărit cu destulă atenție pe Trump și pe cei cîțiva din jurul lui care s-au dovedit consecvenți. Nu fac revoluție direct, dar revoluționează. Atît cît permite sistemul politic american, făcut să prezinte o inerție mare la schimbare. Spre deosebire de distrugătorii cu intenție din tabăra troțkistă, Trump & co vor să păstreze ce e bun, așa că schimbările le fac cu grijă și cu bătaie pe termen lung. Sau, cum s-a văzut spre finalul mandatului, sunt nevoiți să sară pentru a apăra fundamentele luate cu asalt de către hoardele cu adevărat fără țară, deci globaliste.
Naționalismul în sine a fost relegitimat prin Trump pentru prima dată după al doilea război mondial. Fie numai pentru afirmația lui răspicată „I am nationalist„ și merită toate laudele. Fără amendamente cum că se gîndea doar la un naționalism economic. Oprirea migrației vizează explicit și oprirea subminării culturale, destructurarea de tip ueuropenesc a societății. Vezi și opusul dement de acum.
Nu preiei, sintetizezi și propagi mesajul inamicului ca, după aia, să speri că i-ai îmbrobodit pe oameni și să faci exact pe dos cu speranța succesului. Lumea nu e chiar atît de scufundată în scenarii holywoodiene.
Naționalismul economic nu înlocuiește naționalismul etnic, ultimul imposibil în SUA din lipsă tot mai pronunțată de omogenitate etnică, ba chiar și lingvistică. Dar țintește la a rebalansa distribuția puterii economice și reformarea unei națiuni americane pe principiile originare. Revoluția tea party–Trump–deRINOcerizarea republicanilor e în spiritul ideilor ce au construit America declarației de independență și a constituției.
Trumpismul nu contestă elitele de indivizi, nu răstoarnă sec privilegiile evreilor, de exemplu, nu vrea dispariția corporațiilor sau a băncilor. Redistribuirea cuplată cu angajarea politică susținută duce însă către consolidarea unei clase de mijloc multi-etnică, dar unită în a-și apăra locul de unde își trage stabilitatea, adică o Americă cu care se identifică, nu port de destinație pentru migrații. Redistribuirea reală în favoarea celor ce susțin activ societatea și generează prosperitatea va reduce privilegiile etnice sau de clică. Reînvățarea acțiunii politice de către grupurile locale, începută cu mișcarea tea party, poate conta mai mult decît armele și banii. Cu cît mai mulți implicați, cu atît mai greu de păcălit și călărit. Ajută și structura de state federate.
Pașii principali enunțați înainte de a fi ales Trump au fost urmați. Succesul nu a fost deplin, însă intenția s-a dovedit onestă. Oprirea migrației, denaftaizarea și oprirea hemoragiei veniturilor clasei medii + (slab realizata) reindustializare, identificarea Chinei drept principal rival. Nimic din acestea nu e anormal, nu e semn de ideologie globalistă mascată.
Au existat națiuni imperiale, englezii vin rapid în minte. Imperiile însă nu pot promova naționalismul în afara granițelor țării lor de baștină. Cu atît mai puțin un imperiu de constrîngere comercial-financiară ca SUA.
Încă riscă mult cu un mesaj de tipul acesta, ce ne împiedică să grefăm doctrina naționalismului economic americănesc pe naționalismul nostru de țară mai omogenă etnic și religios ? Ni se oferă o muniție anti-UE, de exemplu, și noi să refuzăm să o folosim ?
Hi! Hi! Hi!
De când a schimbat sistemul de comentarii, eu nu mai consum energie la DD. Intru, citesc ce e de citit și ies, lăsându’i pe securicii de serviciu să comenteze ce vrea mușchiu’ lor… atrofiat. Dacă el nu vede ce se întâmplă, sau vede și se complace, e treaba lui.
Și da, Trump și ai lui* tre’ să lucreze cu materialu’ clientului, pen’ că… asta e.
* O lectură obligatorie pentru cel ce vrea să înțeleagă, cât de cât, jocul politic este „Double Star” („Stea dublă”), a lui Robert A. Heinlein.
Altfel, mă bucur că mai postezi aici.
Toate cele bune!
Ha!
Mulțam de sugestie. Am aruncat repede o privire la „teancul” de cărți în format electronic și iată că era acolo!
Începutul mi se pare delicios.
„Dacă vezi pe cineva îmbrăcat ca un ţărănoi şi care se comporta ca şi cum ar fi stăpânul a tot ce e în jurul lui, atunci să ştii că e vorba de un astronaut.
E o necesitate logică. Meseria îl face să se creadă buricul creaţiei; atunci când pune piciorul pe sol, înseamnă ca a ales sa se plimbe printre ţărani.”
Hi! Hi! Da. Cu plăcere. Bucură-te de ea!
Imi puteti imprumuta si mie cartea in format digital?
Poate va pot da la schimb alte carti …
Sigur. Lăsați-mi o adresă de e-mail (la conumishu@gmail.com) unde să o trimit și dați un semnal la comentarii (verific rar e-mailurile primite la adresa respectivă).
Am trimis un mesaj cu citeva carti atasate, de pe adresa nostranota@tutanota.com
Mesajul e parolat, parola este: *** .
ok, mă dusesem direct la mail, acum am văzut parola.
Am trimis niște Heinlein-uri.
Frumoasă parolă.
Sint interesat de schimb de cartzi… Recomand DemNET a lui Dan Dobos… shi Trilogia Abatiei, in heroic fantasy aiuritor, de o vividitate cinematografica…
OK, le-am luat. Mulțumesc.
Multumesc frumos.
https://www.bitchute.com/video/9J8kO1MoEnLC/
http://www.corbettreport.com/interview-1649-whitney-webb-dissects-the-wellcome-leap-into-transhumanism/
E pe lângă subiect. merită o privire.
Trump n-a fost, shi nu e „the real deal” cum am crezut cu totii…
„Daca eram EU POTUS, toata lumea s-ar fi vaccinat, fluierind…”
Asta dovedeshte ca shi putrezii cacum Cresus, au pretzul lor. Mare, fara indoiala.
Ei, era președinte atunci cînd declara public că decizia de a se vaccina aparține individului și nimeni nu va fi constrîns să o facă. E tot ce contează. Dacă ar fi respectat ce declara într-un al doilea mandat, nu vom ști… pînă în 2025. Nevaccinați s-or mai găsi prin Texas, Florida.