Sufocantul cojoc american sau puța goală – alegerea ce n-am pohtit, doar că s-a împlinit

Integritatea teritorială a unei țări ca România poate fi asigurată doar de forța militară sau de o garanție militară puternică.

Forță militară nu avem.

Dacă ne-am fi învrednicit să avem, în bună măsură ar fi însemnat că aveam o economie puternică și care să ne aparțină, finanțe solide și care să ne aparțină. Am fi funcționat ca un stat independent. Tot ne-ar fi fost impuse limite de către dimensiune și vecinătate. În fața amenințării ruso-germane care ne-a ucis de 2 ori tot am fi fost nevoiți să căutăm un spate puternic.

În contextul post-decembrist nu aveam de ales. În plus, schema de protecție venea la pachet – NATO+UE.

NATO nu prea mai e. Atunci nici UEa actuală nu va mai dura mult.

SUA există încă, erau forța militară dominantă în NATO, sunt forța militară dominantă și fără. Reprezintă alegerea logică, oricît ar displăcea.

Inepta conducere bidenistă, tembelismul extins care domnește peste un departament de stat oricum corupt pînă la măduvă, fragilitatea conducerii militare, ce pare să fi rămas doar o colecție de aspiranți de politruci în căutarea unei ideologii care să le permită să sugă liniștiți țîța vacii tot mai obosite, toate astea sunt semne mai mult decît îngrijorătoare.

Dar avem de ales ?

De la Clinton încoace, America duce întîi o politică globalistă și abia după aceea una a interesului propriu, imperial, desigur. Trump a încercat să schimbe lucrurile. Nu a reușit, dar lupta între cele două tendințe nu s-a sfîrșit.

Emergența variantei de tip Trump sau măcar Bush sr. ne-ar salva. Lumea uită sau habar nu are de insistența cu care Trump identifică UE drept țintă cel puțin la fel de necesar de doborît precum China, ceea ce ar presupune construirea unui pol est european afiliat americanilor, punct de sprijin pentru aceștia în operațiunea de ținere cu botul pe labe a focarului globalist otrăvit Berlin-Paris-Brucsel. Gruparea est europeană acționînd și ca o redută (populată cu paznici americani) împotriva Rusiei.

Dacă disoluția internă din America poate fi oprită, SUA au capacitatea militară, logistică și diplomatică să mențină viabilă această platformă est europeană, în care Polonia și România, fără a fi suficiente, contează cel mai mult.

Altfel… să ne păstrăm, totuși, serioși.

P.S. Ține și de noi să nu furnizăm unelte desțărate ca_Câțu, ca_Ciucă, ca_Ciolacu, deschis globaliste sau doar un pic acoperite cu o pojghiță de camuflaj găurit, cum ține și de americani să nu le caute, inventeze sau accepte ca soluții adecvate, mai ales cînd subcontractează alegerea specimenelor exact acelor secțiuni profund globaliste și antiamericane din ograda proprie.

2 comentarii

    1. Privesc cu suspiciune tot ce vine de la A. Severin. Posibil să-i fi venit mintea la cap după ce a fost bușit în mod jegos, înainte însă antecedentele din politică și diplomație nu îi sunt de loc favorabile.

      Dacă mă pot împăca cu sau chiar aprecia o analiză de-a lui, aici pare prea „pe surse”, prea insistă că așa stau lucrurile și nu acceptă îndoială. Iar finalul, cu îmbrățișarea salvatoare rusă în care ar trebui să ne pierdem cu grăbire și recunoștință, cît mai apucăm, nici nu mă mai amuză măcar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s