Trezirea (care veți mai fi pe acolo) !

UE piere. Nu are cum să supraviețuiască șocurilor financiare și energetice. Euro… nicio șansă. Lipsa de competență generalizată agravează și mai mult lucrurile.

Cineva dintre cei care mai gândesc ar cam fi cazul să pregătească un plan pentru ieșirea României din UE. Colapsul făcăturii se apropie și am putea încasa șocul mai ușor, dacă s-ar pregăti desprinderea din timp (cît mai e și din ăsta).

Isărescu trebuie schimbat rapid (presupunînd că se găsește altcineva care nu e chiar mai rău), nu putem risca cu un agent al altor interese, numai românești nu, la pîrghiile financiare.

N-ar fi fost bine să avem aurul în țară, acum ? Ba da. Ei, să ne luăm adio, nu-l mai vedem.

Punerea sub control, la un pocnet din degete, a fluxurilor strategice – gaze, petrol, cereale, transferuri bancare, etc – trebuie pregătită rapid. Discret, de preferat.

Toate robinetele identificabile de scurgere a sevei economice să fie inventariate, iar nodurile de decizie de unde se poate acționa să aibă pregătite echipe de oameni care știu despre ce e vorba gata să preia frîiele.

Unele chestii nici nu vreau să le amintesc, e clar însă că sunt multe de pregătit și de făcut. Repede, foarte repede, acum, ieri !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s