Un foarte bun text anonim

Apărut ca un comentariu (semnat Anonim) la postarea din 10 iulie – Europa maniaco-depresivă – a blogului lui Dan Diaconu – Trenduri Economice

Subscriu 100%.

Atrocitatea anti-națională GDS, centrul caracatiței destructurante care a operat și operează în plan cultural și academic, nu poate fi suficient incriminată pentru răul pe care l-a făcut de cînd a explodat la vedere, imediat după debarcarea lui Ceaușescu de către așa-numita revoluție, de fapt un puci kominternist operat de troțkiștii, vechi și noi, ai locului. Tentaculele împinse în plan politic și al structurilor de securitate, cu binecuvîntarea tartorilor similari dpv ideologic din centrele de putere occidentale, ne-au adus unde vedem.


 1. CIA este actorul principal al subversiunii ideologice în SUA, nu KGB. Putem adăuga diverse organizații și institute care au participat la dezvoltarea ideologiei neomarxiste și sexomarxiste. Activitatea lor a fost inspirată și coordonată în diferite perioade de corifeii școlii de la Frankfurt: Georg Luckacs, Antonio Gramsci, Walter Benjamin, Herbert Marcuse, Max Horckheimer, Theodor Adorno, Erich Fromm etc. Scopul lor a fost dizolvarea valorilor culturale și sociale ale occidentului, transformarea oamenilor în zombie fără identitate și docili.
  În România subversiunea a început în 1990 pe mai multe planuri. Grupul pentru Dialog Social condus de Silviu Brucan (Saul Bruckner) și finanțat de Soros a promovat liberalismul general și vag până în 2004 cînd neoconii ajung la putere în țară prin gașca băsistă-pdlistă. Ulterior liberalismul promovat devine dual neomarxist și neoconservator (o ideologie care nu are legătură cu conservatorismul ci cu transformarea capitalismului și a pieței libere în religie și adularea corporațiilor transnaționale în paralel cu critica statelor naționale și a identității naționale care sunt o concurență a monopolului globalist al corporațiilor). Gașca de la GDS (Liiceanu, Pleșu, Patapievici, Stelian Tănase, Paul și Andrei Cornea, Ion și Vlad Alexandrescu, Raluca Alexandrescu, Gabriela Adameșteanu, Theodor Baconski, Andrei Oișteanu, Dan Perjovski, Mihai Șora, Vladimir Tismăneanu, Monica Macovei, Andrea Pora etc.) a fost educată în birourile Uniunii Scritorilor din România din anii 80, o organizație leninistă dirijată de cabinetul 2 (Brucan, Gogu Rădulescu, Ștefan Voicu, Petre Roman și alții). Scopul lor a fost să manipuleze cultura română în direcția liberalismului dizolvant și să împiedice renașterea culturii interbelice. Ei l-au trădat pe Constantin Noica mimând că îl promovează. Ei mimau și conservatorismul. Așa se poate înțelege cum îi promovau în revistele și emisiunile lor pe lgbtistul Alex Leo Șerban sau românofobul neomarxist Lucian Boia. În ultimii ani și-au dat arama pe față. Liiceanu în cartea Isus al meu atacă teologia și religia creștină cum nu a făcut-o nimeni până acum în cultura română. Pleșu dă lecții de morală de pe poziții șovine antiromânești. Aceștia au fost suporteri fanatici ai sectei Rezist și ai partidelor nemarxiste USR-PLUS.
 2. Anonim10 iulie 2022, 14:53(continuare)
  În ce privește filmele, fascinația față de America a fost indusă de filmele hollywoodiene. America e paradisul terestru, toate filmele lor prezintă o lume cosmetizată în care e plăcut să locuiești și toți sunt fericiți. În paralel în România Lucian Pintilie a creat curentul subversiv al minimalismului mizerabilist, moștenit de noul val cinematografic. Aceștia fac filme despre România care îți produc repulsie și greață, aruncă cu noroi în ochii telespectatorilor. Te fac să ai o stare de sfârșeală când te gândești la țara ta. Gașca Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Radu Jude, Radu Gabrea, Călin Peter Netzer, Adina Pintilie, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu prezintă o Românie din care vrei să evadezi ca să ajungi în SUA. Singurul care e cineast onest e Cristi Puiu. Tudor Giurgiu și “veselul” Mihai Chirilov folosesc TIFFul pentru propagandă ideologică, 95% din filmele prezentate în festival sunt neomarxiste și nihiliste.
  Ni se distruge identitatea națională prin controlul imaginației noastre, adică ni se cenzurează imaginile pe care le avem despre propria țară, fiind în continuu hrăniți cu noroi ca să învățăm să vedem doar partea negativă a societății noastre. Are legătură cu procesul de demoralizare de care vorbea Iuri Bezmenov. Se cenzurează posibilitatea realizării unor filme istorice proromânești sau a unor filme cu acțiunea în prezent făcute în stil american prin care să fim fascinați de propria noastră societate. În același timp am fost dresați să râdem de filmele istorice românești făcute înainte de 1990 că ar fi proaste sau că falsifică istoria (de fapt acele filme sunt mult mai aproape de realitate decât majoritatea filmelor istorice hollywoodiene) sau că promovează șovinismul naționalist sau că sunt desuete. Acele filme prezintă o imagine pozitivă despre România care frânează procesul subversiv de maculare a identității naționale. Ca să dau un mic exemplu, vă aduceți aminte la începutul filmului Dacii apar niște imagini cu animale sălbatice și cu munții noștri care sunt foarte frumoase și au un sens simbolic paradisiac. Astfel de imagini, din punctul de vedere al agenților de subversiune, nu trebuie să mai apară vreodată pe sticlă…. mai bine te uiți la scena din Balanța lui Pintilie în care minerii o violeză pe Maia Morgenstern, vei asocia imaginea aia oribilă cu societatea românească unde nu mai există nici o speranță de salvare, astfel vei fi demoralizat, așa cum zice Iuri Bezmenov, vei vrea „schimbarea” adusă de ei ca să scapi de infernul în care trăiești. Vei visa la Lady Gaga și la zgârie-norii din Manhattan.
 3. Anonim10 iulie 2022, 14:53(continuare)
  Când vă gândiți la România care sunt imaginile care vă vin în minte? Cu siguranță multe dintre ele sunt predeterminate de media vizuală de după 1990 care v-a fost servită (vă aduceți aminte de imaginile cu orfelinatele, cu morții de la revoluție, cu bulibașele, interlopii și curvele de la periferii, cu minerii care urlau pe străzi? Țineți minte starea aia de spirit depresivă de la mijlocul anilor 90? Revedeți filmele Pepe și Fifi de Dan Pița sau Prea Târziu de Lucian Pintilie de exemplu ca să vă aduceți aminte ce stări de spirit v-au fost inoculate), astfel vă este cenzurat modul prin care vă percepeți propria identitate națională și socială prin imagini trunchiate și mizerabiliste. În paralel cu imaginile astea ați vizionat serialele Dallas și Baywatch cu imaginile luminoase ale paradisului american unde viața e frumoasă și oamenii sunt bogați și fericiți. Ura față de propria țară și idolatria față de occident pleacă de la astfel de manipulări ale imaginației voastre. Așa apare dorul de ducă.
  Imaginea mizerabilistă despre România este întreținută în prezent de serialul manelistic Las Fierbinți. Acest serial trebuie să fie o oglindă pt viața și societatea voastră. Trebuie să vă identificați cu personajele lui. Când audiența a scăzut și au început criticile repede Pleșu a scris un articol în Dilema veche, ziar neoconservator și neomarxist care mimează din ce în ce mai prost conservatorismul, că e un serial bun la care el se uită și că ar reflecta într-un mod sincer societatea românească. Ce, nu vă place să vă priviți în oglindă? Ironia disprețuitoare și șovină a lui Pleșu a făcut mult rău culturii române. Trebuie să ne eliberăm de dependența de acești oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s